Антон Мицев - интернет програмист и сайт разработчик

Щом сте тук, значи искате да научите нещо за мен

Преди всичко бях програмист

Още с първия компютър, който получихме като деца от баща ми, нещо в мен се пречупи и развитието ми някак строго се насочи към тая посока. Това се случи по времето на соца, някъде 1988-89 година, поня ли вече. Компютърът се казва Правец 8Д и първите си стъпки в програмирането направих в 3-ти клас (3-то отделение за по-възрастните) с програми на Бейсик и, забележете, Асемблер.

Започнах средното си образование в Техникума по електроника "Акад. Иван Ценов" (понастоящем ПГ по КТ "Джон Атанасов"), като бях заблуден, че там ще изучавам програмиране. Остарялата като цяло програма не предложи нещо интересно, но благодарение на симбиотичното познанство с някои мои съученици и най-вече Иво Костадинов, с.т.и.к.* Джо, развих програмируемото си мислене, с помощта на програми на Бейсик, а по-късно и Паскал (дори и Logo Writer СИП карахме ;))

Освен това и инженер

Някак си позабравил страстта по кодирането, продължих образованието си в сферата на материалознанието и установих че ставам за инженер. Такъв и станах през 2002 - инженер технолог по преработване на пластмаси. Завърших ХТМУ София без отличие и незнайно защо записах докторантура. Така минаха 5 славни години от живота ми, през които успях да отида на специализация до Германия. Видях другия свят и как работят хората там...

Но все пак - програмист

Като изключим някои периоди, в които програмирах на Delphi през 2001 и 2005-2006 година, сериозно с програмиране се захванах през 2007. Тогава се захванах сериозно и да се жения, ама това е друга история ;) Програмирах изключително на Delphi и развивах сайта на DEK под егидата на моя добър приятел и донякъде водач в професионалната област Младен Дойчев. Участвах в разработването на няколко десктоп апликации, които се реализираха успешно. Самият сайт започнах още през 2005 година на чист HTML (да не кажа DreamWeaver ;)). В последствие го пренаписах на PHP, а накрая му включих и базата данни. Направихме още няколко сайта и пътищата ни се разделиха...

В периода 2010-2016 г. работех във водеща фирма за финансови услуги. Фирмата е ирландска и се казва "The Taxback Group">. С Таксбек се събрахме през 2010 и там започнах да програмирам на ASP 3.0, като преди това не се бях засичал с него по пътищата. С него (ASP-то) се разбрахме бързо, като така установих, че няма израз програмист на [език]. Или си, или не си програмист.

В днешни дни работя за една прекрасна компания – EPAM Systems. Започнах през 2018, като изцяло смених full stack попрището си с чист front end. Занимавам се с JavaScript, HTML, CSS, Angular и React.

От някакво време насам работя усилено към себеосъвършенстването си...

Последни новини RSS tonymitsev

28.12.2022, Честита Коледа!

Следколедно реших малко да си опресня информацията на сайта. Токувиж съм го съживил отново 😀

08.12.2016, Първата ми книга скоро ще бъде написана!

Днес дадох старт на една мечта, която зрееше цяла година. Най-сетне се престраших да създам кампания за набиране на средства, за да мога да издам книгата, която обмислям последно време - Web Site Building for non-professionals...
Още...

24.08.2014, Първият ни онлайн магазин

Днес първият ни онлайн магазин видя бял свят. Лилав слон е плод на трудолюбието на съпругата ми Яна и нашата рамкова платформа, която постепенно става все по-готина.

10.11.2013, Голфът си има нов горд собственик

Тази седмица изненадващо голфът бе пожелан от двама любители на великия модел. Единият от тях успя да го спечели и вече нашата мила първа колица се радва на новия си млад стопанин. Пожелавам им приятно съжителстване и много хубави моменти заедно.

05.07.2013, Градината на живота и неговият сайт

Съпругата ми набира скорост. С нейните приятелки отвориха небивал до сега център - Градината на живота! Още...

Всички новини...

Отдавна не правя сайтове, но някои преживяха годините и сътресенията

www.dek.bg www.fairyknot.com
www.elprom-ilep.com www.bluetronic.info
www.anipal.net  

Но има някои нови неща...