Популяризиране на сайта ни и старт на финансовия валеж - САМО когато имаме нещо за показ!

След като сме понапълнили сайта ни със съдържание, разкрасили сме го и сме изпълнили другите точки, описани в главите до тук, можем да преминем към официалното разгласяване на благата вест!

Безспорно, в днешни времена социалните мрежи споделят голяма част от живота ни. И най-социалната от социалните, разбира се е Фейсбуук. Нашите приятели са тук, нашите бъдещи клиенти са тук, изобщо май цялото човечество се е събрало в "социалната мрежа". Разбира се, има и други мрежи, които аз не познавам, но е хубаво да се знае това, че по-известните мрежи ще направят и Вашия сайт по-известен.

Специално за "Фейс"-а нещата са прости - споделяте всичко, което публикувате. Поставяте "социални бутони", които ще засегна в някои от следващите публикации. Нека изпробваме един пример тук » . Той е съвсем работещ, и ако го "цъкнете", ще споделите настоящата страница. Фейсбуук се е погрижил за нашия конфорт и ни е оставил грижата само да вмъкнем кода в сайта си. Случаят с този бутон се реализира по следния начин - добавете някъде в текста следния код:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="bg-BG">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Контакти - Шунка продъкшън ЕООД - с. Чапърленци</title>
<script src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"></script>
</head>
<body>
...
<a name="fb_share"></a>
...
</body>
</html>

Така всеки, който хареса Вашето съдържание ще може да го сподели със своите познати и методът на пирамидата действа законно и ефективно! Забележете, че докато се научите на нещо по-задълбочено, е добре да използвате готовите кодове на "мрежата", защото е нужно да споделяте конкретна страница и съдържание, а не сайта си като цяло! Я да взема и аз да си го сложа тук ;)) Хоп, появи се в навигацията.

Друг важен момент е споделянето в Гугъл. Един безценен според мен инструмент е т. нар. Google webmaster tools или Инструментите на Гугъл за уебмайстори. Употребата му ще засегна съвсем скоро, защото тук е нужно да добавя още няколко неща:

Както някой по наблюдателен би отчел - файловете, които правим досега съдържат доста повтарящи се фрагменти. Всъщност, доста малко от информацията в един HTML файл е уникална - това са съдържанието, title, description, keywords текстовете. Дори и навигацията е същата във всеки един файл. И тогава идва логичният въпрос - как да мултиплицираме или възпроизвеждаме еднаквите части "код". Под код, навсякъде в програмирането се разбира всичко това, което ви изглежда странно във файловете, които създаваме. В следващата глава ще засегнем точно това.

« Да помислим за машините ... Нека сървърът поработи »