Контакт с нас или хубаво сме известни, но е добре някой да ни потърси някъде... и после накъде?

Време е да съставите следващия си файл. Кръстете го с името kontakti.htm и поставете в него следното съдържание:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="bg-BG">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Контакти - Шунка продъкшън ЕООД - с. Чапърленци</title>
<meta name="robots" content="index, follow"/>
<meta name="revisit-after" content="1 days"/>
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"/>
<meta name="description" content="Свържете се със Шунка продъкшън чрез GSM 0864-123456 или на e-mail: shunka-production@abv.bg"/>  
<meta name="keywords" content="шунка Чапърленци контакти,производител шунка Чапърленци,месокомбинат Чапърленци контакти,шунка на едро,деликатесни колбаси"/> 
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<div id="container">
	<div id="contents">
	<!--Съдържанието поставете тук-->
		<h1>Как да се свържете с нас:</h1>
		<p>GSM 0864-123456<br/>
		   e-mail: shunka-production@abv.bg<br/>
		   FaceBook: www.facebook.com/shunka</p>
	<!--...съдържанието до тук!-->
	</div>
	<div id="navigation">
	<!--Навигацията поставете тук-->
		<a href="/">Начало</a>
		<a href="/kontakti.htm">Свържете се с месокомбината</a>
	<!--...навигацията до тук!-->
	</div>
</div>
</div>
</body>
</html>

Като сте готови, може да качите и този файл на същото място, където качихте предишния. Това беше описано в предишната статия и пак, ако не Ви се занимава, можете да видите примера тук.

И така, вече имаме работещ сайт. Той е едно бебче, но като цяло може да ви изкара милиони. Какво можем да направим от тук на татък. Ето няколко препоръки, по които е добре да се работи едновременно:

Напишете съдържание на сайта

Вече имаме две страници на нашия сайт. Една начална страница (хоумпейдж, homepage) и страница с контакти. Макар и технически най-важната, сама по себе си страницата с контакти не говори нищо за вас и вашия бизнес. Васил Левски е казал на времето "Дела трябват, а не думи". За да популяризирате бизнеса си, лично според мен, е добре да го представите, чрез продукта който предлагате ...

Създайте ясна и лесна структура

Никой не обича да се лута и губи. И всеки обича всичко да му е на един клик разстояние. Живеейки в 21ви век и претендирайки за най-разумните същества на тази планета е лесно да осъзнаем веднъж за винаги, че е по-добре да е лесно, отколкото трудно, нали?

Направете сайта си приветлив

Не е нужно да дадете стотици или хиляди пари за уеб дизайн, за да сътворите приветлив сайт. Хубава визия може да се направи буквално за един следобед от човек, който грам не разбира от изкуство (като мен например). Докато човек със зрънце талант може да я постигне с щракване на пръсти. Най-красивият за Вас сайт се крие във Вашия мозък и може да го извадите от там безплатно.

Може да помислите и за машините

Дори и най-красивия, модерен и съдържателен сайт е безполезен, ако никой не знае за него. Сайтовете се правят предимно и основно за хората, но за да стигне информацията до живите същества, е хубаво да помислим и за машините (краулери (crawlers), ботове (bots), спайдъри (spiders)), с които търсачките работят.

Популяризирайте сайта си

"Колкото повече, толкова повече" е една от любимите фрази на Мечо Пух. Когато сайтът добие завършен вид го споделете със света - приятели, портали, социални мрежи - навсякъде. Не бъдете нахални и не спамете. Бъдете елегантни и интересни.

За всичко това ще поговорим в следващите глави на този блог. Не забравяйте - в реални условия е добре да се работи по всички точки едновременно.

« Качете сайта си онлайн ... Напишете съдържание на сайта »