Да съживим нашия сайт (или да прережем лентата, с уважение към г-н Борисов!)

Съживяването на сайта е изключително прост процес. Нужен ви е т. нар. хостинг (място където да стои сайтът ви физически), име на сайта (домейн), има безплатни варианти, но ако искате нещо класическо от рода на .com, .org ще е нужно да си закупите. Накрая ще ви е нужна програма, с която да качите сайта си в онлайн пространството. Безплатен хостинг може да намерите на много места. Ето един вариант - www.000webhost.com. Програми за качване също има много. Аз използвам FileZilla, която може да свалите от това място. Инсталацията (поне за Windows) е достатъчно достъпна за началния компютърен потребител и не би трябвало някой да има проблеми.

Добре е първо да разполагате с домейн, защото заявявайки хостинг обикновено е нужно да посочите към кое име да бъде вързан. Когато собствеността Ви вече е факт, вие трябва да имате име (примерно shunka-produkshan.com), потребителско име парола за достъп до хостинга (примерно shunkapr и 8ghJUy). Когато стартирате FileZilla, най-отгоре въведете тези данни и, ако всичко е наред, ще се свържете с хостинга си. Там има разни директории, а Вас ви интересува нещо от рода на www, което трябва да сте получили по e-mail-а с инструкциите за ползване на хостинга. Поставете файла, който създадохме в предишната глава и вече имате сайт на живо!

В случай, че не ви се занимава в момента с всичко това, може да проверите какво сме сътворили на този линк. След това може да минем към завършека, най-важното, според мен, контактите. Все пак клиентите трябва да се свържат с вас, нали?

« Уеб сайт за един час ... Направете страница с контакти »